Indul a Levendula Hetek a Tihanyi-félszigeten – itt vannak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park programjai

Június 18-27 között rendezik a Levendula Heteket Tihanyban. A fesztivál keretében szervezett hagyományos levendulaszedést naponta 9 órától 19 óráig hirdette meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. A virágzás mértéke nagyban függ az időjárástól, ezért azt kérik az érdeklődőktől, kövessék figyelemmel aktuális helyzetjelentéseiket a programot megelőző napokban is.

A levendula ünnepe  idén sem marad el. A programok azonban csakis felelősségteljes magatartással, a szabályok maximális betartásával valósulhatnak meg. Arra kérik a  látogatókat, fogadják el, hogy ez az év is más. A szervezők csak akkor tudják vállalni a felelősséget , ha mindenki felelősséget vállal saját magáért, környezetéért, mindenkiért, aki ebben az időszakban a településre érkezik.

Levendula SZEDD MAGAD 2021

Idén is megrendezi  a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Levendula Szedd magad! programot a Tihanyi-félszigeten június 18-tól. A levendula kizárólag az előzetesen megvásárolt aratótáskába szedhető, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett. A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb költsége. Aratótáska 9.00 órától 19.00 óráig vásárolható. Minden nap 15 órakor tájékoztatást tartanak a levenduláról, történetéről a Tihanyi-félszigeten, felhasználásáról, termesztéséről! A helyszínen lehetőséget biztosítunk eredeti tihanyi levendulaolaj és levendulavíz vásárlására.

Helyszín: Tihanyi-félsziget, Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó)
GPS: 46.919750, 17.864778

Szabályok:

 

  • A levendula ültetvényen egyszerre maximum 500 fő tartózkodhat.
  • A látogatók számára – egy háztartásban élők kivételével – legalább 1,5 méter egyéni védőtávolság betartása kötelező.
  • A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel szedheti (olló, metszőolló).
  • A levendula szedéséhez szükséges aratótáska megvásárlása CSAK BANKKÁRTYÁS FIZETÉSSEL lehetséges!

Készpénzfizetés nem lehetséges!

Modern kalligráfia workshop

Június 18-án (péntek) 17-19 óra között és június 20-án (vasárnap) 10-12 és 15-17 óra között várják az érdeklődőket a Levendula Ház Látogatóközpontba.  Ez alatt a pár óra alatt lehetősége lesz a látogatónak megtanulni a modern ecsetfilces kalligráfia alapjait, az abc betűit fogják gyakorolni, saját név modern kalligrafikus leírását mindenki el tudja sajátítani, valamint útmutatót kapnak a résztvevők a további otthoni gyakorláshoz is. A workshopon való részvételt követően mindenki kap ajándék gyakorló lapokat az otthoni tanuláshoz, egy üdvözlőkártyát tihanyi levendulával díszítve készíthet el minden résztvevő egy szerettének, valamint felkészítjük a résztvevőket az otthoni további gyakorlásra és egyéb stílusok elsajátítására.

A workshop időtartama 2 óra.

Részvételi díj: 1.200 Ft/fő

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a workshopot megelőző napig lehet megtenni ezen a linken.

Levendula-lepárlás

 

Illatos levendula lepárlás-bemutatóra várják az érdeklődőket a Levendula Hetek hétvégéin (június 19-20., 26-27., július 3-4.) napi két alkalommal a Levendula Ház Látogatóközpont kertjébe. A térítésmentes programra nem szükséges előzetes jelentkezés.

Időpontok:

  • június 19-20. (szombat-vasárnap) 11.00-13.00 és 15.00-17.00 óra
  • június 26-27. (szombat-vasárnap) 11.00-13.00 és 15.00-17.00 óra
  • július 3-4. (szombat-vasárnap) 11.00-13.00 és 15.00-17.00 óra

 

További részletek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján találhatók.