Leváltották az Erzsébet Táborok Kft. vezetőjét (24.hu)

Leváltották Hornyák Tibort az Erzsébet Táborok Kft. éléről, miután kiderült, hogy a rászoruló gyerekek üdültetéséért felelős hivatalnok a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyét bérelte ki magának, és onnan járt be zánkai munkahelyére – adta hírül a 24.hu.

Hornyákról augusztusban írta meg a lap, hogy a nyári táboroztatás idején egy Zánka melletti faluban, Monoszlón napi 110 ezer forintos áron bérelt egy úszómedencés házat.

Több párt felszólította az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy menessze zánkai vezető posztjáról Hornyákot, aki egyszerre volt az egész tábort tulajdonló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára és az üzemeltetést végző Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatója. Volt Fideszes politikus is, aki elfogadhatatlannak tartotta a luxusvilla bérlését. Az illetékes minisztérium azt közölte: magánügy, hogy az állami támogatással rászoruló gyerekeket üdültető alapítvány főtitkára mire költi a fizetését, Hornyák pedig azzal érvelt, hogy havi nettó 1 millió 850 ezer forintot keres, és saját maga fizette több mint egy hónapig a szálláshelyet.

Néhány hete azt az információt kapta a 24.hu, hogy visszavonták Hornyák megbízatását. Megkeresésükre az alapítói jogot gyakorló Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóirodája azt írta,  nem jogosultak a feltett kérdések megválaszolására.

Egy október 31-i cégbírósági bejegyzésből az derült ki, hogy megszüntetik Hornyák megbízatását, és helyette Ledvényi Csabát nevezik ki az Erzsébet Táborok Kft. új ügyvezetőjének.

 

A zánkai és fonyódi gyerektáborokról

Az állam tavaly ingyen az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak adományozta a 17 milliárd forint értékű zánkai volt úttörővárost és a fonyódligeti tábort. A Szeged-Csanádi Egyházmegye fennhatósága alá tartozó alapítványnak tavasszal egy további 15 milliárd forintos csomagot is adtak a költségvetésből a táboroztatásra, amit az erre kiírt közbeszerzésen egyetlen pályázóként az alapítvány saját cége, az Erzsébet Táborok Kft. nyert el.