Lesz szél a Kékszalagon

A jelenlegi előrejelzés szerint lesz szél a holnap rajtoló 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon. Az első nap 10 csomós nyugati szélre számíthatnak a hajósok, amely délutánra gyengül majd, és esetleg néhány zivatarra is lehet számítani.

A Kékszalag meteorológiai partnere, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a csütörtök hajnali órákban érkező gyenge hidegfront hatására a térségben megélénkül az északnyugati szél (20-30 km/h), amit a balatoni tavi cirkuláció eleinte jelentősen gyengít, majd a szélirányt a víz felett többfelé nyugatiasra fordítja- idézi a verseny hivatalos oldala Horváth Ákost, a siófoki obszervatórium vezetőjét.

Napközben főként a keleti medencében várható élénk nyugatias szél, amely a tihanyi szoros térségében lesz a legerősebb (35 km/h). A nyugati medence irányába haladva csökken a meghatározóan nyugatias irányú alapszél (20 km/h).

Éjszaka eleinte inkább lokális szelekre lehet számítani, amely péntekre virradóra először keletire, aztán napközben délire fordul majd.

Az előrejelzést az OMSz naponta frissíti, és a külön a Kékszalag versenyzői számára készült jelentést a itt lehet megtalálni.