Lengyeltóti rablás-kísérlet: 30 másodperc alatt jött a segítség

Egy 39 éves öreglaki férfi 2020. február 26-án 16 óra körül bement az egyik lengyeltóti dohányboltba, ahol az eladótól a bevételt követelte, tőrkéssel adva nyomatékot kérésének. A riasztott körzeti megbízottak 30 másodperc alatt a helyszínre érkeztek, és elkapták a férfit – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.
A Fonyódi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás kísérlete miatt indított eljárást egy öreglaki lakossal szemben.

Az ügy adatai alapján a 39 éves férfi 2020. február 26-án 16 óra körül bement az egyik lengyeltóti dohányboltba, ahol az eladótól a bevételt követelte. Hogy szavának nyomatékot szerezzen, zsebéből egy 16 centiméter pengehosszúságú tőrkést rántott elő, melyet kezében szorítva a pultosnő felé szegezett, azonban a támadót megzavarta, ahogy egy újabb vásárló lépett az üzletbe. Az eladó segítséget kért, mire a vásárló telefonon értesítette a körzeti megbízottakat, akik 30 másodperc alatt a helyszínre érkeztek.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték bíróság elé állítását.