Lemondták a Siófok–Sóstóra tervezett tűzijátékot (Magyar Nemzet)

A tervezett programot övező publicitás miatt lemondta Siófokra tervezett tűzijátékot a Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány, melyről tájékoztatta a város Önkormányzatát. 

„Mivel az esemény sajnos túl nagy visszhangot kapott, és túl sok média hír is érkezett róla, így egyértelmű, hogy nem tudjuk megtartani a hatályos jogi szabályozások keretein belül”

– írta a Siófoki Önkormányzatnak címzett levelében a Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

Az önkormányzat arról tájékoztatta a lapot, hogy egyeztettek a szervezőkkel, akik állítólag csak szűkebb körben szerettek volna tűzijátékot szervezni, ám a közösségi oldalukon közzétett esemény híre elterjedt az interneten.

Mivel állításuk szerint a tűzijáték olyan kategóriájú, amely nem kilövésiengedély-köteles, ráadásul azt a vízről szerették volna lőni, nem a strandról, így az önkormányzat és annak cége sem volt illetékes az engedélyeztetési eljárásban

– tájékoztatta a Magyar nemzetet Illés Virág kommunikációs és turisztikai referens. A önkormányzat munkatársa hozzátette: Siófokon már hetekkel ezelőtt, a Kormány 2020. július 16-i bejelentése után lemondták az augusztus 20-i városi eseménysorozatot.