Lemondott Balatonalmádi polgármestere

Április elsejei hatállyal lemondott tisztségéről Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere – derül ki a mai képviselő-testületi ülés közvetítéséből, amely a város közösségi oldalán látható.

 

Kepli Lajos (korábban i jobbikos országgyűlési képviselő, aki 2019 nyarán adta vissza parlamenti mandátumát, és függetlenként nyerte el Balatonalmádi polgármesteri címét) a testületi ülés megnyitását követően mondott mintegy 20 perces beszédet, amelyben megindokolta döntését.

“Az elmúlt két és félév során azt kellett tapasztalnom, talán a rendszer olyan, hogy a független polgármesterség mint olyan nem igazán életképes Magyarországon” – fogalmazott.

Összegezte a az elmúlt két és fél év nehézségeit, elért eredményeit, majd kitért arra, hogy a rágalomhadjárat, ami ellene indult, és amellyel kapcsolatban már rendőrségi feljelentést tett,  nem jó sem a városnak, sem a képviselő-testületnek.

“Nagy valószínűséggel nem politikai a támadás, hanem személyes bosszúról van szó” – mondta.

Közös érdek, hogy Balatonalmádiban béke legyen, hogy normális közélete legyen a városnak. Ezért döntött úgy a polgármesteri ciklus felénél, hogy holnapi hatállyal lemond a polgármesteri tisztségéről – fejtette ki, majd lemondását papíron is benyújtotta az alpolgármesternek, és távozott a teremből.

Hivatali feladatait az időközi választásokig Pandur Ferenc alpolgármester látja el.