Lemondott a balatonföldvári iskola igazgatója, miután az egyik gyerek kezében elsült egy vadászpuska (24.hu)

Lemondott a balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, miután pénteken lövés dördült az intézményben, ahol pályaorientációs napot rendeztek a továbbtanulás előtt álló diákoknak – írja a 24.hu a település honlapján olvasható közlemény alapján.

 

A Siófoki Tankerülti Központ a Balatonföldvári Önkormányzat oldalán olvasható közleményében úgy fogalmaz, hogy a balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában október 27-én történt sajnálatos események kapcsán (…) a rendőrség és a fenntartó megteszi a szükséges intézkedéseket, az eljárás lefolytatását követően adnak további tájékoztatást. Az intézmény igazgatója, Nagyné Horváth Annamária lemondott magasabb vezetői megbízásáról, távolléte idején (…) Farkasné Geiger Csilla igazgatóhelyettes látja el az igazgatói feladatokat.

Péntek délelőtt pályaorientációs napot tartottak az intézmény 7. osztályos tanulóinak. Az egyik gyermek édesapja vadászként dolgozik, ő vitt magával az iskolába egy puskát a hozzávaló töltényekkel. Miközben a vadász előadást tartott, egy fiú kezében elsült a fegyver.

A teremben senki sem sérült meg, de miután a lövedék a terem ablakán keresztül távozott, az utca túloldalán csak néhány centin múlt, hogy nem történt komolyabb baj.