Lejárt a Balaton Sound szerződése Zamárdiban (sonline.hu)

Az elektronikus zenék szerelmeseinek oázisa volt idén is a Balaton Sound fesztivál, amelyet már 16-ik alkalommal rendeztek meg Zamárdiban. A szervezők közlése szerint szombatra a látogatók száma elérte a 100 ezret, ami a korábbi évek eredményeihez képest szerényebbnek tűnő szám. A négynapos Balaton Sound utolsó napján már azt rebesgették, hogy lehetséges ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban – írja a sonline.hu.

 

A fesztivál területén dolgozó büfések kész tényként közölték a látogatók egy részének, hogy a 2024-es az utolsó Balaton Sound. Egy azóta törölt Instagram-videóban a fesztivál által ismertté vált Pumped Gabo sírva beszélt arról a Balaton-parton, hogy többé nem lesz fesztivál.

Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke megkeresésre korábban azt nyilatkozta, hogy fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma. A sonline.hu is feltette a kérdést a rendezvényt követően, de ugyanezt a választ kapta. Noha úgy tudják, hogy Zamárdiban, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen részt vett a szervezők képviselője is, egyértelműen elhangzott, az idei volt az utolsó Balaton Sound.

Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt

– mondta a lapnak Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.
Hozzátette: minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia, mondta a városvezető. Megjegyezte, az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak.

 

Az idén még nagyot szólt a Sound Zamárdiban

Ebből az összegből készült egy érintett utca újraaszfaltozása. A Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon is felreppent, ahol egyesek azt is tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt Csákovics Gyula nem erősítette meg a sonline.hu-nak, azt mondta: ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat.