Lehet nevezni a XVII. Balatoni Borok Versenyére

2019. május 16.-án lesz a Balaton legjobb borainak seregszemléje Balatonfüreden, a Hotel Annabellában. A versenyre csak olyan borokkal lehet nevezni, melyek a Balatoni Borrégióból származnak és az idei borvidéki, vagy hegyközségi borversenyen arany, vagy ezüstérmet szereztek. A minták leadására öt helyszínen lesz lehetőség a helyi hegyközségek irodájában 2019. május 09.-én és 10.-én. 

A Balatoni Szövetség és a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség közös szervezésében a Balatoni Borrégió régiós borversenyén a borrégió hat borvidékének legjobb borai versenyeznek egymással. A verseny fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.

A minták leadására öt helyszínen: Nagyradán, Balatonfüreden, Badacsonyban, Balatonlellén és Somlóvásárhelyen lesz lehetőség a helyi hegyközségek irodájában, 2019. május 09. és 10.-én.

A borokat szakértőkből, szakújságírókból és forgalmazókból álló zsűri bírálja majd dr. Kocsis László, a Pannon Egyetem Kertészeti Karának tanszékvezetőjének vezetésével.

Megválasztásra kerül a Balaton legjobb fehér, vörös, rozé, gyöngyöző és desszert bora. Ezen a versenyen kerül kiválasztásra – a Veszprém megyei borok közül- Veszprém Város Bora.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2019. június elején, Tihanyban, az Apátsági Rege Cukrászdában kerül sor.

További információ: www.balatoniszovetseg.hu oldalon és a hegyközségek irodájában.