Lehet már regisztrálni a TeSzedd!-re (tvkeszthely.hu)

Április 2-től lehet regisztrálni az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium. a tvkeszthely.hu híradása szerint. Az akció a Föld napján, április 22-én indul és április 28-ig tart. A programra a www.szelektalok.hu oldalon lehet regisztrálni április 15-ig.

 

Idén tizenkettedik alkalommal valósul meg az ország legnagyobb szemétszedési programja. A minisztérium közölte, az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében jött létre a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt, ebben eddig több mint 550 ezer tonna jogellenesen elhagyott hulladékot számoltak fel főként közterületeken, az erdőkben, a folyók, valamint vasúti és közúti létesítmények mellett az önkéntesek.

Az illegális szemétlerakatok helyszínének beazonosítását a HulladékRadar applikáció is segíti, melyet már több mint 31 ezer felhasználó töltött le. Tavaly országszerte összesen 2200 helyszínen, közel 1800 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek.