Legfontosabb a biztonság (Veol.hu)

Védjük meg Magyarországot címmel tartottak lakossági fórumot Balatonfüreden. A Vaszary Galéria terme zsúfolásig telt az érdeklődőkkel, az előadó Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, a házigazda Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője volt.

A megjelenteket Bóka István polgármester köszöntötte, aki társadalmunkat Oswald Spengler A Nyugat alkonya című munkájának társadalmához hasonlította, és annak fontosságát hangsúlyozta, hogy minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultációban – írja a veol.hu.

Kontrát Károly ez alkalommal az est házigazdája volt, bár a migráció témájában már több alkalommal tartott előadást ő is.

Lapunknak elmondta, hogy ez a térség a turizmusból él, és ezért itt a biztonság különösen fontos kérdés. Ha itt biztonság van, akkor ide jönnek pihenni az emberek. Ezt a számok is bizonyítják, hiszen a tihanyi Gardafesztiválon is több ezer ember vett részt. Az pedig a legfontosabb, hogy aki idejön, biztonságban legyen és biztonságban hazaérjen.

Kontrát Károly a nemzeti konzultációs kérdőívek kitöltésének fontosságát is hangsúlyozta. Példaként elmondta, hogy 2013-ban a rezsicsökkentés vívmányait is hasonlóan sikerült megvédeni az uniós beavatkozással szemben.

Tuzson Bence államtitkár elmondta, hogy a magyar érdekek védelmében a legmesszebre is el kell menni, hiszen a migráció olyan kérdés, ami akár száz évre meghatározhatja Európa sorsát. Kifejtette, hogy az országban egyelőre nincsenek migránsok, vagy, ha vannak, ellenőrzöttek, de ha érvényesül a kötelező betelepítési rendszer, az a Balaton térségét is érinti majd.