Legendás és STIHL-szerű ajándék Alsóörsnek

Lassan 20 éve, hogy a Harley-Davidson Open Road Festnek Alsóörs ad otthont, mely alkalomból emlékművet avattak a településen. A STIHL fűrésszel faragott Harley-Davidsont Gáborecz István faszobrász készítette.

(fotó: harley.hu)

A balatoni településen megrendezett találkozóra minden évben több ezer motoros érkezik, szebbnél szebb járgányokat felsorakoztatva. Az idei év kuriózum volt a tekintetben, hogy a különleges közlekedési eszközök mellett a STIHL cég remek fűrészeit is elhozta. Az összefogásból jött létre a híres Harley – Davidson motorcsalád egyik legszebb darabja, a Fat Boy névre keresztelt, életnagyságú szobor. Az egyedi alkotást Alsóörs jelképesen már a 18. Harley-Davidson Open Road Festen  megkapta, de felállítására augusztus 19- én, ünnepélyes keretek között került sor a Strand sétányon.

(fotó: openroadfest.hu)

Mi már annyi élményt kaptunk Alsóörstől, hogy szerettük volna a magunk módján valamivel viszonozni azt – nyilatkozta Dobai Attila, a Harley-Davidson Open Road Fest igazgatója.

„Ez egy közel két évtizedes kapcsolatnak a gyümölcse. Nagy örömmel, jó szívvel és hálás köszönettel szeretném most hivatalosan is átvenni” – mondta a község polgármestere, Hebling Zsolt.

A Stihl – cég képviseletében Gémesi József párhuzamot vont a magas minőséget és elemi erőt képviselő Harley – Davidson motormárka és a Stihl cég motoros fűrésszel gyártott faipari termékei között, amelyek sok azonosságot mutatnak.

Az alkotás tölgyfarönkökből készült és láncfűrésszel faragta ki a mester, Gáborecz István, amely igazi kihívást jelentett számára, de annál jobb érzéssel tölti el, hogy méltó helyen és sokan láthatják.