Leégett kilátó: Révfülöp polgármestere köszönetet mond és intézkedik

A révfülöpi Millenniumi kilátót pusztító tűzeset kapcsán Kondor Géza, Révfülöp polgármestere közösségi oldalán köszönetet mondott minden együttérzésért, és felajánlásért. Beszámolt arról is, már nem kétséges, hogy egy szerdai éjfél előtt lecsapó villám okozta a tüzet, és cél, még idén újra látogathatóvá tenni a település jelképének számító építményt.

Ez a szöveg olvasható Kondor Géza, Révfülöp polgármestere Facebook oldalán:

“Köszönetemet fejezem ki Révfülöp Nagyközség Önkormányzata nevében mindenkinek, aki együttérzését fejezte ki az éjszaka bekövetkezett katasztrófával kapcsolatban. Köszönöm a sok felajánlást, folyamatosan egyesével felveszem mindenkivel a kapcsolatot.
A déli parti webkamerákon egyértelműen látható, hogy (szerdán) 23.45 kor érte a villámcsapás a kilátót. Minden ingatlanunk, így a kilátó is biztosítva van, érvényes villámvizsgálati dokumentációval rendelkezünk.
Most elsőként a megmaradt kő építményt kell megvizsgáltatnunk statikussal, de ehhez először a balesetveszélyt kell elhárítanunk, lépcső és korlát maradványok eltávolítását, stb. Nagyon kérek mindenkit, hogy a kordont ne lépjék át, és a kilátó belsejébe semmiképpen ne lépjenek be.
A károk felmérése után azonnal elkezdjük a képviselő testülettel az újjáépítés mielőbbi előkészítését, célként tűzöm ki, hogy még az év folyamán újra látogatható legyen Révfülöp büszkesége, jelképe, a Fülöp hegyi Milleneumi kilátó!”

 

A tűzesetről szóló képes beszámolónk itt érhető el.