Lecsaptak a munkaügyi felügyelők a siófoki önkormányzat cégére (sonline.hu)

A sonline.hu információi szerint a munkaügyi felügyelőség munkatársai szálltak ki a siófoki önkormányzat egy cégéhez, a Balaton Parti Kft-hez, ahol feketefoglalkoztatás gyanújával vizsgálódtak. Sem a társaságnak, sem az önkormányzatnak nincs tudomása semmilyen gyanúról.

 

A vízimentők és úszómesterek szerződéseit, valamint a strandgondnok tevékenységét vették górcső alá. A lap megkereste a Kormányhivatal Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Osztályát, hogy az ügyről részleteket tudjon meg, de válaszukban azt közölték, hogy folyamatban lévő ügyről a Somogy Vármegyei Kormányhivatalnak nem áll módjában tájékoztatást adni.

Megkeresték a siófoki önkormányzatot is, a kérdéseikre azt a választ kaptuk, hogy  a Balaton Part Kft-nél, mint a siófoki strandokat fenntartó és üzemeltető cégnél több alkalommal történt helyszíni munkaügyi ellenőrzés a 2023. nyári strandszezon idején. Sem a társaságnak, sem az önkormányzatnak nincs tudomása semmilyen gyanúról, főként nem feketefoglalkoztatás gyanújáról. Hivatali ellenőrzések rendszeresek a nyári szezonban a strandi területeken, ezen helyi ellenőrzésekből adódóan folyamatban vannak meghallgatások, és az ellenőrzés még nem zárult le.

Úgy értesültek, hogy az ügyben november 10-én lesznek hatósági meghallgatások.