Látványos foglalkoztató füzet készült Nemesvámos értékeiről (veol.hu)

Az Agrárminisztérium által kiírt HUNG 2020 pályázaton nyert forrás egy részéből valósították meg azt a látványos, 100 oldalas foglalkoztató füzetet, amely a település értékeit mutatja be játékos formában a gyerekeknek. A „Nemesvámos értékei generációkon át” című kiadványból 1500 példány készült. A színvonalas foglalkoztató füzetből szeretnének juttatni a megye más településeire is – írja a veol.hu.

Az önkormányzat munkatársai november 10-én vitték ki a helyi általános iskolába és a Csillagvirág Óvodába a színes kiadványokat. A Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola harmadik osztályosai nagy örömmel láttak neki a foglalkoztatófüzet színezésének, illetve a feladatok megoldásának.

Sövényházi Balázs polgármester kiemelte, hogy nagyon fontos számukra, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak a fiatal generációk számára is, a legkisebbektől a huszonéves korosztályig. Most, a képviselő testület legfiatalabb tagjának, Bárdos Zoltánnak az ötlete alapján, a Hungarikum pályázaton indulva, közösségi összefogás eredményeként született meg ez a színvonalas kiadvány, amelynek segítségével játékos formában ismerhetik meg az óvodások és a kisdiákok a település értékeit. A polgármester bízik abban, hogy a foglalkoztató füzettel erősíthetik a gyerekek kötődését a településhez, illetve a megye más településein is készül majd hasonló kiadvány.

A cikk folytatása itt elolvasható.