Látványkonyhával és szmókerrel nyitott meg a Neked Főztem Balatonfüreden (welovebalaton.hu)

180 férőhelyes éttermet nyitott Balatonfüreden a Neked Főztem csapata. Az alapanyagok minősége iránti megszállottság maradt, de a fogások és a környezet már nem gasztrokocsmát idéz. A burgerek helyett a professzionális szmókerben készült húsokra helyezik a hangsúlyt.

Az Aranyhíd sétányon, Balatonfüred új gasztroutcájának végén – vagy elején, attól függ, honnan nézzük -, hatalmas terasz csábítja a legújabb Neked Főztem kirendeltségbe az itt sétálókat. A színes székek és a kényelmes szófák mellett szinte lehetetlen csak úgy elmenni, aki pedig látványpultba is belát, elveszett. Legalább egy fröccsre marad, vagy visszajön később, és hozza a családot.

Szinte hihetetlen, hogy az egész egy lakókocsival indult a zánkai strand mellett, amikor Horváth Orsi, a környéken főző séf felesége helyi beszállítóktól rendelt alapanyagokból, friss, izgalmas ételeket kezdett árulni. Az apró büfé az újhullámos balatoni street food egyik fontos mérföldköve lett. Aztán Orsi és a férje, Csongor szintet léptek a zánkai Neked Főztem Gasztrokocsmával, ahol komolyabb fogások készülnek. Az idén pedig megnyílt a régóta várt étterem Balatonfüreden – egy zánkai reggelizővel és burgerezővel együtt. Horváth Csongorral, a Neked Főztem tulajdonosával az új helyről, és az „éttermesedés” folyamatáról beszélgettünk.

„A tavalyi évben megcsúsztunk a kivitelezéssel, a nyár közepébe pedig már nem akartuk belenyitni, ráadásul a személyzet sem volt teljes. Így elengedtük azt az évet” – sorolja a tulajdonos-séf a késedelem okait. Kitalálták, hogy a szomszéd üzletre is szükség lesz a tervezett étteremhez, kibérelték azt is. Május elejére tervezték az idei nyitást, de június végére jött össze.

A „Neked főztem-stílus” itt, Füreden is marad, de az ételek jelentős része füstölt ízt kap egy BBQ Pit box jóvoltából. Horváth maga is nagy barbeque-rajongó. Ezzel a szmókerrel egy olyan ízvilág az eredmény, amely nagyon közel áll a magyarokhoz: semmihez sem hasonlítható az az állag és az az íz, amit így el lehet érni bizonyos húsrészeknél, vallja. Egy hosszú kapcsolat lesz ez, abban biztosak vagyunk.

A fotókat is közlő teljes cikk itt olvasható.