Laptopokkal segítik a rászorulókat Balatonfüreden (balatontelevizio.hu)

A Rotary Club Balatonfüred – Veszprém a napokban öt nehéz helyzetben lévő gyermeknek adott át laptopot a digitális oktatásban való részvétel támogatására.

A klub még tavaly ősszel indította el Suli Laptop programját, aminek a koncepciója, hogy a versenyszférában már nem használt, de egyébként jól működő laptopokat a klub befogadja, azt az egyik klubtag informatikai cége felújítja, majd pályázat útján a leginkább rászoruló gyermekeknek adja – adta hírül a balatontelevizio.hu.

Az ezzel kapcsolatos megkeresést számos cégnek küldte el az egyesület, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. reagált a leggyorsabban pozitívan, így tőlük származik a most átadott öt készülék. A laptopokat a Valeo kollégái újratelepítették, és még decemberben átadták a klubnak, ezt követően a Silver Frog Informatikában újították fel az átadás előtt.

Az eszközöket megkapó gyermekek kiválasztása pályázat útján történt. A Rotary Club a tankerületeken és a Szakképzési Centrumon keresztül szólította meg az iskolák pedagógusait, hogy a szerintük leginkább rászoruló gyermekekről elektronikusan nyújtsanak be pályázatot. Csatolni kellett a gyermek saját motivációs levelét is. Összesen közel 200 pályázat érkezett, amelyet a klub tagjai szociális helyzet, tanulmányi eredmény, iskolán kívüli aktivitás alapján raktak sorba.

„Embert próbáló feladat volt ennyi nehéz sorsot végigolvasni és sorrendbe állítani, mind az öten értékelők gondoltuk, hogy legalább 50 laptopnak van helye, de most már tudjuk, hogy többnek is”

– mondta Hartmann Péter az egyesület elnöke.

Az átadásokra az iskolák környékén került sor, a pedagógusok és a szülők részvételével. Az öt gyermek között van nagycsaládos, beteg, de olyan is, aki országos helyezéseket ér el versenyeken miközben hajnalban az állatokat eteti a család megélhetését támogatva. Abban egyeznek, hogy mind az öten jó tanulók és példaképeik közösségüknek.

A Rotary Club Balatonfüred várja azon cégek jelentkezését, akik használt laptopadománnyal a programban részt vennének a rotarybalaton@gmail.com címen, vagy személyesen bármelyik klubtagnál.