Lakókkal együtt adta el a Bahart a siófoki szolgálati lakásait (siofoki-hirek.hu)

Licitre bocsátotta a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a siófoki szolgálati lakását. Az árverésre egy jelentkező akadt, aki a kikiáltási áron, 66 millió forintért szándékozott megvásárolni az ingatlant a Vitorlás utcai aluljáró és a vasút menti parkoló között. Siófok élni kíván az elővásárlási jogával – a hajóállomási Dísz térhez hasonlóan. A város egybefüggő parkolót alakítana ki a vasút mentén, a Baross híd nyugati lábánál. A polgármester csak akkor írja alá az adásvételi szerződést, ha üres lesz az ingatlan – írja a siofoki-hirek.hu.

(Fotó: siofoki-hirek.hu)

 

„A Bahart a pályázati kiírásban elfelejtette a potenciális vevőket tájékoztatni arról, hogy abban a bizonyos, egyébként lerobbant régi épületben a mai napig lakók vannak, akiknek a sorsáról gondoskodni kell – fogalmazott dr. Lengyel Róbert polgármester. – Mivel erről az egyébként igen fontos körülményről nem tudtunk, így egyelőre nem írok alá semmit és várjuk, hogy a Bahart mielőbb orvosolja ezt a helyzetet.”

„Több mint ötven éve itt élek, közölték velem, hogy ki kell költöznöm; még nem tudom hová, a fiam majd segít” – mondta az egyik lakó, amikor szerdán a meglehetősen lepukkant szolgálati lakásban járt a siofoki-hirek.hu. Egy bérlő arról beszélt: ő tisztában volt vele, hogy amikor szólnak, költözni kell; ez most következett be, hamarosan el kell hagyniuk a lakást. Ő úgy tudja, hogy öt lakásban él még ma is valaki, zömmel idősek, de vannak fiatalok is, s mindnyájuknak rövid határidőn belül ki kell költözniük.

(Fotó: siofoki-hirek.hu)