Kutyás találkozót szerveztek Tihanyban (veol.hu)

A felelős állattartásra, az örökbefogadásra hívták fel a figyelmet Tihanyban, ahol Nagy Vivien, a kutyabarát Echo Étterem rendezvényszervezője vezetésével, vállalkozók összefogásával kutyás találkozót szerveztek, és adományokat gyűjtöttek a Balatonfüredi Ebmenhelynek, a Visszhang dombon. 

Szeretnénk felhívni a figyelmet a füredi menhelyre, mert nagy szükség van a hideg őszi, téli napokon meleg holmikra, adományokra. Emellett népszerűsítjük a felelős állattartást, az örökbefogadást, az állatszeretetet, hogy az emberek elfogadóbbak legyenek, ha állatok kerülnek a közelükbe

-érvelt Nagy Vivien a veol.hu tudósítása szerint. Hozzátette, céljuk az is, hogy felhívják a figyelmet a Balatonnál levő, kutyabarát éttermekre, másrészt érdekes idegenforgalmi látnivalót is kínálnak a zord időben.

Kifejtette: nagyon sok a kutyabarát, akik szívesen jönnek el egy ilyen szabadtéri programra, Szerinte segíteni egy árva kutyán nagyon jó érzés.

Aki négylábúval osztja meg az otthonát, különösen barátságos, mély érzésű, megértő a környezetével, embertársaival, és az ebek a gyerekek személyiségének fejlődését is jótékonyan érintik.

Gáspár Ákos képviselő, a harminc férőhelyes füredi menhely önkéntese, aki a mentett keverék kutyájával, Csucsuval érkezett, üdvözölte, hogy vállalkozók összefogásával ilyen gazdag programot szerveztek. Füreden gyorsan örökbe tudják adni a kutyákat, akiket főként az ország más menhelyeiről fogadnak be, és minden segítség nagyon jól jön nekik.

Elmondta: Füreden és a környéken nem jellemző a kidobott, gazdátlan eb. Egy érdekes kutyás bemutató után Hadbognár Barbara kutyatréner, a veszprémi Kutyasétáltatás vezetője úgy mondta, a mozgás mellett a kutyák igénylik a tanulást is, amihez szeretet, következetesség kell.

Egy ilyen kutya fegyelmezett, együttműködő a gazdájával, társaival szemben. Kovács Liza, aki Enzóval, az ötéves border collie-val nyűgözte le a közönséget, megjegyezte, sokkal könnyebb az életük egy fegyelmezett ebbel, aki sok, változatos programot ad, és családtag náluk. Forgó Ádám büszkén állt a tréner szerint nehezen tanítható siba inu fajtájú, Kita nevű kutyája mellett, aki minden feladatot pontosan teljesített. A férfi szerint.