Kürtőskaláccsal lepték meg a Keszthelyi Kórház dolgozóit (tvkeszthely.hu)

Kürtőskalácsot ajándékoztak a Keszthelyi Kórház dolgozóinak. A keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal kezdeményezéséhez több szervezet is csatlakozott. Az orbányosfai Faluszépítő Egyesület vállalta, hogy elkészítik a finomságot. A faluban rendszeresen sütnek kürtőskalácsot. A munkához ezúttal is számos önkéntes csatlakozott, akik szerint ez a legkevesebb, amit ilyenkor megtehetnek az egészségügyi dolgozókért.

 

25 kilogramm lisztből dagasztották le a kürtőskalácsnak valót az orbányosfaiak. Ebből 125 darab jön ki a közkedvelt finomságból. Egy jól bevált sütő csapata van a falunak. Fiatalok, idősek is kiveszik a részüket a munkából, amit kizárólag kézi erővel végeztek. Az orbányosfaiak nagy kürtőskalácssütők, volt, hogy már 160 kilogramm lisztből gyúrtak tésztát, céljuk, hogy egy kemencét építsenek a faluban. A keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal alelnöke kereste meg a helyi Faluszépítő Egyesületet.

„Megkeresett minket, hogy tudja nagyon jól, hogy mi jó kis kürtőskalácsot tudunk sütni a Faluszépítő Egyesületünkkel., ezért megkeresett minket, hogy csatlakoznánk-e ehhez a programhoz, hogy a kórház dolgozóinak közösen ajánlanánk fel kürtőskalácsot. Ezt nagyon jó ötletnek tartjuk, főleg, hogy én is ott dolgozom a Keszthelyi Kórházban” – mondta el Kocsisné Varga Judit. A polgármester szerint  ez a kürtőskalács sütés a legkevesebb, amit megtehetnek, hiszen maga is tapasztalja, hogy milyen terhelés mellett dolgoznak most az egészségügyi dolgozók.

„Én ugye gyógytornász vagyok, de mi is részt veszünk most a triázs munkában. Ebben a beléptetőkapus rendszerben mi is dolgozunk, most reggel jöttem épp haza a kapuból. Látom, hogy fáradtak már, feszültek. Ez az egészségügyi dolgozókon valahogy nagyon lecsapódik és szerintem sokkal többet is megérdemelnek az egészségügyi dolgozók” – nyilatkozta.

A mostani sütéshez a keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal biztosította az alapanyagot, a tagok adták össze a lisztre a pénzt. A nemrég alakult szervezet több fronton próbál segíteni a járvány idején.

„Napi szinten mi is boltba járunk a lakóknak, emellett még maszkokat osztogatunk és minden segítséggel – bármiről is legyen szó – mindennel próbálunk segíteni a Keszthelyen és könyékén élőknek” – tudta meg a Keszthelyi Televízió Horváth Tamástól, az Ifjúsági Kerekasztal alelnökétől.

A kürtőskalácsok kiszállításában is több szervezet közreműködött. Az Orbányosfán sült tésztát az Ifjúsági Kerekasztal, a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület és a Feltámadás Cserkészcsapat tagjai vitték el a Keszthelyi Kórházba, ahol Lukácsné Turbéki Beáta ápolási igazgató vette át az ajándékot. A kórház vezetése és dolgozói nagy örömmel fogadták a kürtőskalácsot – a Keszthelyi TV beszámolója szerint.

további híreink