Kultúra Európa kulturális fővárosa kurzust indítanak (Magyar Hírlap)

Stratégiai megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt sikeres megvalósítása érdekében Veszprémben. Az egyetemen önkéntes bázis alakul.

Navracsics Tibor, az EKF-program koordinálásáért felelős kormánybiztos  közölte: az elnyert cím esélyt ad arra, hogy a térségben Magyarország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régióját hozzák létre – tudósít a Magyar Hírlap.  Hozzátette: a pályázatban is részt vevő Pannon Egyetem mint a Dunántúl kiemelt tudásközpontja az egyik fő motorja lehet ennek a folyamatnak.

Gelencsér András, az egyetem rektora úgy fogalmazott: örömmel vesznek részt a térség és a régió fejlődését szolgáló közös célok megvalósításában. A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. tájékoztatása szerint a stratégiai megállapodás része egy közös egyetemi önkéntes bázis létrehozása, a Veszprém 2023 egyetemi kutatócsoport szakmai támogatása, emellett a felsőoktatási intézmény szabadon választható tárgyként Európa kulturális fővárosa tematikájú kurzust indít, amelyen a hallgatók, az oktatók és partnereik együtt dolgozhatnak majd a projektötletek megvalósításán, illetve értékelésén.