Különleges szelfik készülhetnek Keszthelyen (zaol.hu)

Nem mindennapi fotó készülhet Keszthelyen és még csak távolabbra sem kell utazni, hogy az egyébként Ausztráliában őshonos emuval közös kép készülhessen. A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Madárparkja a hét végétől ismét megnyitott, így a látogatók ezt a lehetőséget is kihasználhatják.

Az emu roppant kíváncsi madár, és különösen érdeklik a csillogó dolgok: a gyűrűt, nyakláncot, karkötőt, órát, napszemüveget hamar kinézi magának, és előszeretettel harapdálja. A park munkatársai azonban figyelnek erre és felhívják a látogatók figyelmét a szárnyas szokására. De nem csak az emuval lehet barátkozni, hiszen idén nyolc új fajjal bővült a bemutatóhely. A közös kép után például lehet etetni a vízen úszó madarakat, simogatni egzotikus kislibákat és megcsodálni a szárnyait legyezőszerűen széttáró pávát, vagy rácsodálkozni a fekete hattyúkra – írja a zaol.hu.

A hét végén az újranyitás alkalmából nem csak a különleges szárnyasokkal, hanem programokkal is várta a vendégeket a Helikon Kastélymúzeum Madárparkja. A járványügyi védekezés szabályait betartva kis létszámú csoportoknak tartottak szakvezetéses sétákat, előadásokat tartottak az itt élő fajokról, s mindezek után a résztvevők madártotót is kitölthettek. A játékosok között pedig múzeumi belépőjegyeket sorsoltak ki. Akik itt jártak, megtudhatták, hogy bővült az állomány és a lehetőségek sora: az emukat etetni is lehet, csakúgy, mint a kis récéket.

“Három új, két hónapos emunk és egzotikus lúd simogatónk is van már. Itt andoki és új-zélandi ásóludak, valamint Toulouse-i ludak láthatóak. Újként kanadai és sarki lúd, halcsontfarkú réce és kanalas récefajok is vannak” – mutatta be az új lakókat Rigó Gábor, a madárpark vezetője.

A területen egyébként több mint ötven madárfaj egyedei láthatóak, így összesen több mint háromszázötven szárnyast láthatnak a vendégek. Köztük az egyik legnépszerűbb a sokak által ismert Topi, a fekete hattyú. de ő most kicsit elbújt a látogatók elől, hiszen kis fiókáit nevelgeti, de fajtársaira rá lehet csodálkozni.