Különleges sörök érkeznek Balatonföldvárra (Duna TV)

Szerdától öt napon keresztül különleges habzó csodák, sörös és kulturális programok várják a déli partra látogatókat a III. Balatonföldvári Sörfesztiválon. A július 24-től július 28-ig tartó rendezvényen a 25 kiállító több mint hetvenféle csapolt és üveges itala között angol, belga, cseh, magyar és német kedvencek is megtalálhatók.

Az alsóörsi és keszthelyi sörfesztiválokat követően a déli partot is beveszi a Serfőzők csapata. Katona Csaba sörtörténész a Duna TV Balatoni nyár című műsorában azt mondta: nem csak sörkülönlegességekkel készülnek, hanem mellé harapnivalót ajánlanak. Lesznek sörtörténeti előadások, valamint sörivó versenyek. Az előadások középpontjában a sörfőzés, a fogyasztás és a forgalmazás története áll majd – tette hozzá. Elmondta azt is: Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval sakkszimultánt rendeznek, amely már a tavalyi év során is nagy sikert aratott.

A fesztiválon megtalálhatóak mások mellett a Fehér Nyúl Brewery, a Sümegi Sörház vagy a Gallica Hungary különlegességei. Farkas Máté a Fehér Nyúl sörfőzde sörmestere a műsorban arról beszélt, hogy a fesztiválra az alap szortimenttel készülnek, melynek tagja egy pilsner, valamint felső erjesztésű sörök és egy fekete tétel is.