Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt

 

A szervezet kiemelt Balaton-parti vendéglátóhelyekkel és borászatokkal fogott össze, hogy adományokat gyűjtsön a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat további sikeres működtetéséhez. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették ma Badacsonyban.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, hogy idén már 10. alkalommal indították el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot. A csaknem 300 önkéntes 12 Balaton-parti település 18 strandján segít ellátni a sérüléseket július 1. és augusztus 20. között. Tavaly 3 426 esetben volt szükség a segítőkre, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések, de az elmúlt években négy alkalommal közvetlen életmentést is végeztek.

Az idei kampány igazán különlegesnek számít, hiszen a karitatív szervezet kiemelt balatoni vendéglátóhelekkel és pincészetekkel fogott össze annak érdekében, hogy rendhagyó módon kommunikálja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, ezzel elősegítve a program további adományokból való finanszírozását. A kampány július 1. és augusztus 31. között zajlik.

A Vöröskereszt a Badacsonyban megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a balatoni vendéglátóhelyek és borteraszok asztalain a vendégek olyan különleges étlapokkal találkozhatnak, amelyek röviden ismertetik a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, a kampány lényegét, és néhány alapvető fortélyt, amellyel bárki hatékonyan tud reagálni veszélyhelyzetben. Az étlap arra is buzdítja a vendéglátóhelyek közönségét, hogy egy a Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalára indított hívással vagy küldött SMS-sel támogassák a szolgálat munkáját.

A vendégek az akció terjesztésében is részt vehetnek. Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy képet feltölteni valamelyik közösségi oldalra az adott vendéglátóhelyről, az ott kapott ételről és a szokásos hashtagek mellett (#mutimiteszel, #Balaton) használni a #nekunkabalaton, #voroskereszt #étteremneve hashtageket.

A csatlakozott éttermek és borászatok listája megtekinthető a www.nekunkabalaton.hu oldalon.

(c)