Kukásautók miatt aggódik a marcali plébános (sonline.hu)

A templom közelébe költöztek a kukásautók Marcaliban. Igaz nem az Isten házának ajtajában parkolnak a járművek, de Kiss Iván atya szerint rontják az összképet.

A plébánia és a műemlék templom szomszédságában parkolnak a kukásautók Marcaliban. Ez nagyon zavarja Kiss Iván atyát, aki a sonline.hu-nak elmondta: a látvánnyal van gondja. – Egy csomó kukás autót telepítettek a szomszéd telekre – mondta Kiss Iván. – Először csak egy volt, aztán kettő és most már hat kukásautó sorakozik. Ez a város központi része, amelybe nem illenek bele ezek a járművek. Attól tartok csak, hogy mennyire tudják ezeket tisztán tartani. Vajon nyáron mennyire lesz büdös az autók miatt?

A plébános hozzátette: a szóban forgó telek tőszomszédságában van egy közösségi ház, ahol jó időben az udvaron játszanak a gyerekek, nyáron pedig 150 gyermeket táboroztatnak itt, miattuk sem tartja okos dolognak az autók ide telepítését Kiss Iván.

Az egész tér képét rontják a járművek, tette hozzá Marcali plébánosa. Úgy fogalmazott: a hívek nagyon felháborodtak a helyzet miatt, sőt volt olyan pár, aki a jegyesoktatáson megkérdezte az atyát: az esküvő után, ha kimennek a templomból a kukásautók lesznek -e a háttérben, vagy addigra elviszik őket. A válasz persze nemleges volt. – Nem támadni akarok – szögezte le a plébános. – Hanem azt kérem tisztelettel, keressenek más megoldást.

A lap megkereste a hulladékszállítást végző céget, a Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft.-t (MTKSZ) is a témával kapcsolatban. Krajczár Ibolya ügyvezető azt mondta: közvetve értesült az atya panaszairól, hiszen őket konkrétan nem kereste meg észrevételeivel. – A templom és köztünk van egy út, egy parkoló és egy üres telek – mondta kérdésünkre Krajczár Ibolya, ügyvezető.

– A templomból nem is lehet az autókat látni, ráadásul ültettünk egy védősávot tujákkal. Ezek pont a plébánia felől nőnek majd fel, csak ez nyilván nem megy egyik napról a másikra. Megértjük Iván atya észrevételeit, a félelmét is, de a járművek nem bűzlenek, erről személyesen bárki meggyőződhet. Az autókat minden nap magasnyomású mosóval fertőtlenítjük.

Krajczár Ibolya hozzátette: a mosást sem ezen a telken végzik, hanem a hulladékkezelő központban, amely egy szilárd burkolatú, új létesítmény. Ráadásul ez az állapot átmeneti – tette hozzá. Mivel a város ezen részén egy szemléletformáló és újrahasználati központ épül, két éven belül.

A cikk folytatása itt található.