Vendéglátós verseny Siófokon, Szakmák éjszakája a Balaton körül

A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2019. április 11-én rendezi meg első alkalommal tavaszi vendéglátó versenyét – áll a szervezők közleményében. Április 12-én  a siófoki, majd a fonyódi kikötőből hajóval indul az iskola által szervezett szakmák éjszakája, majd 18 órától Siófokon, Balatonbogláron, Fonyódon és Marcaliban folytatódik – a szervezők közleménye szerint. Csak a Balaton környékén kilenc helyszínen tudják megnézni, kipróbálni, meghallgatni a fiatalok mindazt, ami egy pályaválasztás előtt álló számára fontos és érdekes lehet.

A siófoki vendéglátós rendezvény célja, hogy elindítsa a csak kilencedikes (szakközepes) évfolyamosok számára szervezett gasztronómiai szakmai versenyét, ezáltal is biztosítva a folyamatos tehetséggondozást valamint azt, hogy a fiatalabb diákok is lehetőséget kapjanak tudásuk bemutatására egy vendéglátós erőpróbán.

A gasztronómiai megmérettetésen a régió négy iskolájának csapata valamint a nyitrai testvériskola vesz részt. A verseny témája: „Friss fuvallat a Húsvét jegyében”. Szakács, cukrász, pincér kategóriában mérik össze tudásukat a tanulók, az értékelést országosan elismert zsűri végzi.

A versengés mellett barista bemutató valamint Pohner Ádám prezentálásában élménybeszámoló is színesíti a rendezvényt, aki balatonszemesi Kistücsök étterem séfje és ő képviselte csapatával Magyarországot a Bocuse d’Or lyoni döntőjén. Ugyanezen a napon workshop keretében van lehetősége a gyakorlati képzőhelyeknek a bemutatkozásra, ezzel is segítve a tanuló és együttműködési szerződések megkötését a vendéglátós diákjaink számára. A tavaszi versennyel szeretnénk hagyományt teremteni, hasonlóan nívóssá tenni, mint a tradícionális őszi Krúdy-napot.

 

Szakmák éjszakája a Balaton környékén 

Szakmák éjszakáját tartanak Siófok, Balatonboglár, Fonyód és Marcali mellett Balatonfűzfőn és Keszthelyen is. A részletes programok elérhetők a  https://szakmakejszakaja.hu oldalon. Az eseményről szóló korábbi híradásunk itt olvasható.