Közösségi falutakarítást tartottak Aszófőn (veol.hu)

Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a falu vezetősége a Mozdulj, Aszófő! elnevezésű, mozgással, sporttal kapcsolatos közösségi rendezvényt. Ezúttal a sport- és az esélyegyenlőségi versenyek mellett a környezet szépítésére helyezték a hangsúlyt a szervezők.

Közel negyven fő – a legkisebbektől a legidősebbekig – érkezett a kultúrház előtti térre, ahol a szemétszedéshez szükséges eszközöket vehettek magukhoz a lelkes lakosok. A település több pontján is szükség volt a zöld felületek takarítására, s a munka része volt a patakmeder-tisztítás is. Az Aszófőn átfolyó, jelentős helyi értéknek számító patakok medrét és környékét tisztították meg hulladékoktól – írja a veol.hu.

Minden évben megrendezzük a Mozdulj, Aszófő! elnevezésű napot, de idén úgy döntött a képviselő-testület és a Szociális és kulturális alapítvány elnöksége, hogy kivételesen nem a sportra, hanem a település közterületeinek tisztítására fektetjük a hangsúlyt. Aszófő útjai mellett folyamatosan gyűlik az áthaladó forgalom miatt a hulladék, s úgy döntöttünk, hogy ezeket összeszedjük. Van néhány patakmedrünk, amelyek megtisztítása nem egyemberes munka, szükség van a közösségi összefogásra. Egy fát is elültettünk a játszótéren egy, a közelmúltban fiatalon elhunyt, közkedvelt aszófői lakos emlékére

– mondta el Keller Vendel polgármester, aki kifejezte köszönetét minden aszófői lakosnak, akik részt vettek az eseményen.