Közös szervezésben a forraltbor főző verseny Káptalantótiban (balatontelevizio.hu)

Káptalantótiban hagyománya van a forraltbor főző versenynek, ezúttal azonban a gyerekeket is versengésre buzdították, ők teát készítettek. Idén első ízben az önkormányzat és a Káptalantóti Sport és Kulturális Egyesület (KSKE) együtt szervezte a programot.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy még az időjárás is kedvez a közösség építő rendezvénynek. Mint mondta, ilyenkor, télen elsősorban a helyi közösségek számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget egy esemény, de mindig csalogatja a vidéki résztvevőket is – tudósít a balatontelevizio.hu.

Csom Károlyné polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát a többiekkel, és biztatta a gyerekeket a teafőzésre.

Idén a tavalyinál is több, 17 csapat indult a versenyen, a felnőttek mellett három gyermekcsapat nevezett. A legifjabbak zöldteát, gyümölcsteát készítettek lelkesen. A felnőttek között ott voltak idén első ízben a Badacsonytomaji Fiatalok Fóruma tagjai.  A Káptalantótiért Kulturális és Sportegyesület tagjai a kürtőskalács sütést is bevállalták és a disznóvágásról maradt kolbászt sütöttek a versenyen, a bort pedig mézzel ízesítették. Kreativitásukat bizonyította, hogy egy méretes zsírosbödönt alakítottak át tűztérré.

A zsűriben Ádám Gábor és a hegymagasi Varga József borász, valamint a helyi Németh István bírált. Legjobbnak a Sabari betyárok borát találták, második helyezett a KSKE elnöki csapata lett, harmadik pedig a Tóti kopaszok csoportja. A gyerekeket egyformán díjazta a zsűri.