Számos utazási kedvezmény a vizes vb ideje alatt

Féláron utazhatnak  szurkolni a 17. FINA Világbajnokságra igyekvők, annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, melyet a MÁV-START Zrt.-vel kötött a szervezőkkel. A vasúttársaság a nagy budapesti pályaudvarokon több pénztárral és jegyautomatákkal, Balatonfüreden mobilpénztárral várja a jegyvásárlókat. Balatonfüreden, a napokban átadott felújított vasútállomáson utasbiztonsági kampánnyal készülnek 15-től 21-ig. A vizes világbajnokság ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START közös jegyeket értékesít, amelyek kedvezményes utazási lehetőséget biztosítanak a rendezvény helyszíneire – tájékoztatták közleményükben az érintett társaságok a hirbalaton.hu-t.

 

A MÁV és a verseny szervezői közötti megállapodás értelmében a vasúttársaság – kiemelt személyszállítási partnerként – a világbajnokságra jegyet vásárló nézők számára 50%-os kedvezményes utazást biztosít. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvényre szóló belépőjegy felmutatásával együtt érvényes, illetve az otthon nyomtatott FINA belépőjegyeket a rendezvény helyszínein, a MÁV-START pénztárban le kell bélyegeztetni. A sportesemény helyszínein, azaz a Duna Arénában, a Margitszigeten, 10 és 20 óra között a MÁV-START standjánál, valamint Balatonfüreden a vasúti mobilpénztárnál lesz lehetőség a jegyek bélyegzésére és belföldi, illetve nemzetközi vonatjegyek vásárlására is, továbbá a sportesemény látogatói utazási információkat kérhetnek, de a fővárosi standoknál gyereksarok is lesz.

A MÁV-csoport többek között megerősített szolgálattal készül a világeseményre; növelték a járműszerelők, kocsivizsgálók, takarítók, a biztonsági őrök, polgárőrök és a készenléti rendőrök számát, valamint tartalék szerelvények és mozdonyok is készenlétben állnak. Több pénztárossal üzemelnek Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar jegypénztárai, az első kettőben 14-14, a Déliben 13 jegykiadó automata is az utasok rendelkezésére áll, Balatonfüreden pedig a mobil jegypénztár várja a jegyvásárlókat.  Érdemes igénybe venni az internetes jegyvásárlást és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet. A balatonfüredi állomáson, az Elit és Masters nyíltvízi rendezvények idején mobil emelőszerkezet segíti a kerekesszékes, mozgássérült utasokat a fel- és leszállásnál.

A rendezvény ideje alatt a 17. FINA Világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott Taurus típusú mozdony országszerte hirdeti a nemzeti vasúttársaság elkötelezettségét és nagyrabecsülését a vb és a világversenyen részt vevő sportolók iránt.

A vasúttársaság és a rendőrkapitányság közös utasbiztonsági kampányt tart Balatonfüreden, a vizes vb idején. A füredi vasútállomáson július 15-től 21-ig – 17-e kivételével – minden nap, valamint augusztus 10-től 12-ig, 12 órától 16 óráig tájékoztatják a sporteseményre vonattal érkezőket és a turistákat a biztonságos közlekedés feltételeiről és felhívják a figyelmet az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Tekintve, hogy a sérülések nagy része egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne, a szervezők remélik, hogy a szurkolókat is minél nagyobb számban elérik a kampánnyal.

Háttérinformáció:

A rendezvény meghatározó napjain az alábbi vasúti járatok közlekednek nagyobb kapacitással:

  • A szombathelyről, Tapolcán át Délibe és a visszafelé közlekedő vonatok július 14-23-ig, naponta plusz gyorsvonati kocsival közlekednek.
  • A Záhonyból – Debrecen és Kelenföld érintésével – Balatonfüredre, illetve Tapolcára közlekedő vonatokat, valamint a Déliből 8 órakor induló Tekergő gyorsvonatokat további gyorsvonati kocsival bővítik minden nap.
  • Július 15-én, szombaton 13 órakor, a Déliből induló, visszafelé pedig Balatonfüredről 19 órakor induló Kék Hullám sebesvonatot szintén gyorsvonati kocsival erősítjük meg.
  • Július 16-án, vasárnap 7 órakor a Déliből, visszafelé Balatonfüredről 13 órakor induló Kék Hullám sebesvonatot is gyorsvonati kocsival egészítjük ki.
  • Július 18-tól 21-ig, 7 órakor a Déliből, visszafelé Balatonfüredről 19 órakor induló Kék Hullám sebesvonatot gyorsvonati kocsival erősítjük meg.
  • A Katica sebesvonatok a világbajnokság mindkét hétvégéjén tripla Desiro motorvonat-egységgel közlekednek, július 17-től 21-ig pedig minden Katica elnevezésű vonat dupla egységgel jár.
  • Július 14-től 30-ig, a Budapestről 23 óra után induló vonatok a megnövekedett utazási igénynek megfelelő ülőhely-kapacitással közlekednek.

Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START közös jegyeket értékesít

A BKK Online Shop felületén 2017. július 13-ától egyedi kedvezménnyel megvásárolható a 24 órán keresztül érvényes „FINA-vb Budapest–Balatonfüred közlekedési napijegy” és a „FINA MASTERS-vb Budapest–Balatonfüred közlekedési napijegy”. Előbbi a vizes-világbajnokság (július 14-30.), utóbbi a MASTERS világbajnokság (augusztus 7-20.) ideje alatt jogosít Budapesten belüli utazásra 24 órán keresztül, valamint ugyanabban az időszakban egy oda-vissza utazásra a MÁV-START személy-, sebes- és gyorsvonatain Budapest–Balatonfüred viszonylatban. A Kék Hullám sebesvonat InterCity kocsijának igénybevétele esetén a helyjegy árát is meg kell fizetni – olvasható a két társaság hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményében.

A MÁV-START a BKK-val együttműködve egyedi kedvezménnyel értékesíti az alábbi jegyeket:

  • az ország bármely vasútállomásáról Budapestre és vissza 50%-os alkalmi menettérti jegy „FINA BKK 24 órás kombijegy”-gyel,
  • az ország bármely vasútállomásáról Budapestre és vissza 50%-os alkalmi menettérti jegy „FINA BKK 72 órás kombijegy”-gyel,
  • az ország bármely vasútállomásáról Budapestre és vissza 50%-os alkalmi menettérti jegy „FINA BKK heti kombijegy”-gyel.

A vasúti jegyrész ára a távolságtól, kocsiosztálytól stb. függ, a BKK jegyrész ára az érvényességi időtől függően, kedvezményesen  1300 forint, 3300 forint vagy 4500 forint. A termékekre a kapcsolódó kedvezmény csak akkor érvényes, ha azokat együtt vásárolják meg.

A kedvezményes árú alkalmi menettérti vasúti jeggyel a FINA-vb idején az utazás legkorábban 2017. július 13-ától kezdhető meg, és a visszautazást a rendezvényt követő napon, július 31-én éjfélig kell befejezni; a FINA Masters-vb idején az utazás legkorábban 2017. augusztus 6-ától kezdhető meg és a visszautazást a rendezvényt követő napon, augusztus 21-én éjfélig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvényre szóló belépőjegy felmutatásával együtt érvényes, illetve az otthon nyomtatott FINA belépőjegyeket a rendezvény helyszínein, a MÁV-START pénztárában le kell bélyegeztetni.

A BKK jegyrész érvényességi ideje az utas által megadott kezdő időponttól számított 24 óra, 72 óra vagy az utas által megadott kezdőnaptól számított 7 nap, azonban ennek teljes egészében a vasúti jegyrész érvényességi idején belülre kell esnie.

A termékek felhasználási feltételeiről bővebb információt a MÁV-csoport és a BKK oldalán találhatók.