Rendőrség és biztonsági szolgálat: közös bejárás a Soundon

Közös bejárást tartottak a Balaton Sound területén a rendőrség és a rendezvény biztonsági szolgálatának munkatársai nyitás előtt – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a hirbalaton.hu-t. A rendezvény helyszínéről drónfelvételt is közöl a rendőrség honalpja, ami itt látható.

A szakemberek ellenőrizték a kitelepített kamerarendszereket és azok működését az Operatív Irányítási Központban, a vízparthoz közeli területek biztonsági technikával ellátottságát. Ellenőrizték a menekülési útvonalakat, bejáratokat és kijáratokat, továbbá azokat a pontokat, ahol a rendőri állomány gyors beavatkozásokat tud végrehajtani.
A területet kábítószer kereső kutyával is átvizsgálták, valamint fesztivál idejére az ott szolgálatot ellátó állomány eligazításának hatékonyabbá tétele érdekében – Horváth Ákos r. főtörzszászlós, a Fonyódi Rendőrkapitányság nyomozójának közreműködésével – drónfelvételeket is készítettek a fesztivál területéről és a külső biztosítás területeiről.

A rendezvényre érkezőket a rendőrség arra figyelmezteti, hogy a rendezvény környékén számos forgalomkorlátozást vezettek be vasárnap estig:

A rendezvény időtartama alatt a 7-es számú főút felől a Hársfa utcába bekanyarodni tilos!

A Zamárdi, Kilátó utca – Szent István utca – Bácskay utca által határolt területre behajtani kizárólag az engedéllyel rendelkezők számára lesz lehetséges.

A Szent István utca nyugati irányból csak célforgalomban lesz megközelíthető, a tehergépjármű fogalom számára Szántód felől lesz lehetőség behajtani, továbbá ezen területen „megállni tilos” hatálya alá tartozik minden közút.

A Panoráma utca – Kiss Ernő utca – Zöldfa utca – Kecskeméti utca közötti szakasz a korlátozás teljes ideje alatt a járműforgalom előtt lezárásra kerül.

Kérjük a fesztiválra gépkocsival érkező járművezetőket, hogy a rendezvény megközelítéséhez a 7-es számú főút – Szent István utca útvonalat használják a kijelölt parkolóhelyek eléréséig!