Közeleg a síszezon- Eplényben készülnek a nyitásra

Megérkezett Eplénybe is az idei szezon első hava, már csak néhány napos éjszakai fagy szükséges ahhoz, hogy megnyissák az Intersport Síaréna kapuit a téli sportok szerelmesei előtt. A komplexum számos fejlesztést hajtott végre az elmúlt időszakban a még tökéletesebb sportélmények biztosítása érdekében- tudta meg a hirbalaton.hu László Márk marketing vezetőtől.

150 millió forintos „beruházáslavina” söpört végig az eplényi Intersport Síaréna háza táján, a fejlesztéseknek köszönhetően hazai viszonylatban kiemelkedő felszereltséggel rendelkezik immár a sítelep. A négyévszakos fejlesztéseknek köszönhetően – az eddigiek mellett – új sípálya várja a látogatókat. Egy meglévő lesiklópályát toldottak meg plusz egy kilométerrel és egészítettek ki teljes hosszában egy kétüléses felvonóval. Az ötven méter széles, kék jelzésű pályát kezdőknek és gyermekes családoknak is jó szívvel ajánlja az üzemeltető.

A hógyártó kapacitás jelentősen, másfélszeresére bővült az előttünk álló szezonra. Öt új hóágyú és hozzá vadonatúj szivattyúrendszer készült el nemrégiben a meglévő mellé, biztosítva az eddiginél nagyobb mennyiségű hó előállítását. Az immár 49 hóágyú által gyártott hó elsimítását két vadonatúj ratrak járgány segíti mostantól.

Eplényben összesen 16 különböző útvonalon lehet hódolni a téli sportoknak. Itt található Magyarország leghosszabb lesiklópályája, ami 1927 méter hosszúságával a kezdők kedvencévé válhat,  de a gyakorlott sízők is megtalálják a kedvükre valót a piros és fekete jelölésű pályák között. Sötétedés után is lehet síelni Eplényben, ugyanis az Intersport Síarénában több mint 4,5 kilométer kivilágított sípálya található – tette hozzá László Márk marketing vezető.

A megfelelő mennyiségű hó előállításához néhány napos fagyra lenne szükség, de mindenképpen fontos, hogy legalább az éjszakai hőmérséklet ne legyen mínusz 1-2 foknál magasabb. Amennyiben az előrejelzések beválnak, akár már a jövő hét közepén elkezdődhet a síszezon Eplényben.