Közel százhetven munkavállaló a Paktumban (FüredTV)

A tervezett ütemnek megfelelően halad a balatonfüredi polgármesteri hivatalban 2018. január elseje óta működő Paktum iroda munkája. A füredi és almádi járást érintő foglalkoztatási program keretében idén június 30-ig összesen 168 fő jutott álláshoz, nők és férfiak nagyjából egyenlő arányban. Közülük jelenleg tizenketten a támogatási időszak után fél évvel is rendelkeznek állással, és az idő előrehaladtával a számuk várhatóan tovább emelkedik.

Ha a Paktum pályázaton keresztül történik a munkavállalók foglalkoztatása, akkor bértámogatást nyújtanak a vállalkozásoknak többféle konstrukcióban – mondta el a Füred TV-nek Gajdos Attila projektmenedzser. Az ősz folyamán Balatonalmádiban és Balatonfüreden vállalkozási, pénzügyi és marketing – kommunikációs témában tartanak előadásokat a vállalkozóknak.

A Területi és Települési Operatív Program keretében megvalósuló foglalkoztatási együttműködésre két járás, Balatonfüred és Balatonalmádi 554 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Veszprém Megyei Kormányhivatallal, mint szakmai partnerrel közösen. A program keretében olyan finanszírozott képzéseket indítanak, amelyek kiszolgálják a térség gazdasági szereplőinek igényeit.