Közel félszázan rajtoltak el Zalakaroson (zaol.hu)

Kilencedik alkalommal rendeztek országfutást a fürdővárosban. A „forradalmi” sporteseményen közel félszázan vettek részt.

Az egyik szervező, Molnár Veronika, a zalakarosi Tourinform iroda vezetője a zaol.hu-nak elmondta: évente kétszer, március 15-én és október 23-án rendezik meg az országos sportmozgalom karosi eseményét, mely a nemzeti összetartozást jelképezi.

– Fontos az egészségmegőrzés és a sport Zalakaros életében, s most különös aktualitást ad ennek az, hogy 2019-et az egészség évének nyilvánítottuk – jelezte Molnár Veronika. – Az országfutás résztvevőinek ingyenes vércukormérést biztosítunk, illetve teával, gyümölccsel, rágcsálnivalóval kedveskedünk. Új távokat is kialakítottunk: a kis kör 5, a nagy pedig 7 kilométeres, és mindkettő útba ejti a kilátót.

A Tourinform iroda vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy a hosszú hétvége programjai szombaton és vasárnap is folytatódnak a fürdővárosban. A Gyógyfürdő téren kézműves vásárral, borházak kitelepülésével és kulturális produkciókkal várják a vendégeket.

Információ: zalakaros.hu