Közel 3 milliárd forintot ad az állam a szántódi luxushotel megépítéséhez

Nyílt tender eredménye szerint Szántódon a BalaLand ötcsillagos hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti, nettó 8 milliárd 504 millió forintért. A beruházáshoz az állam 2,9 milliárd forintos támogatással járul hozzá – jelent meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertessel március 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő. A tenderen indult a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. is.

A beruházás kivitelezési szakaszának tervezett befejezési határideje 2022 év második negyedéve. A 2022-től üzemelő szálloda közvetlenül több mint 100 új munkahelyet teremt – áll a Szántód BalaLand Family Kft. közleményében.

Tavaly írta meg a napi.hu, hogy a szántódi, ötcsillagos BalaLand hotel építésére 2,9 milliárd forintot vissza nem térítendő állami támogatást kapott a 2017-ben alapított Szántód BalaLand Family (a Dreamland Holding tagja) Ingatlanfejlesztő Kft. a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programjából. Az 5,4 hektáros, Balaton-parti területen 2017 augusztusában kezdte meg a 20-as években épült volt Horthy-villa, majd Panoráma Üdülő épületének és egyéb kiszolgáló létesítmények bontási munkálatait a Grabarics Kft.

A Dreamland Holding Szepesi Richard tulajdonában van és a cég Budapest V. kerület, Reáltanoda utca 5. szám alatti, Franklin Háznak nevezett irodaházában van a Grabarics kft. székhelye is.