Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda (Keszthelyi TV)

301 millió forintot nyert Keszthely Város Önkormányzata a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban megvalósuló foglalkoztatási paktum támogatására. Az álláskeresőket segítő iroda április 1-én nyitja meg a kapuit. A tervek szerint közel 200 fő részére fognak munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtani.

Zala megyében és a Keszthelyi járásban is az országos átlag alatt van az álláskeresők száma. 2017-ben 1004 főt tartottak számon Keszthelyen és környékén, a munkanélküliek között pedig az ötven év felettiek és az alacsony iskolai végzettségűek aránya magas. A foglalkoztatási paktum célja a munkanélküliség további csökkentése. Az április 1-én nyíló ügyfélszolgálat célja, hogy az álláskeresők és a munkáltatók igényeit közelítse. Az iroda a konzorciumi partnerekkel együttműködve képzésekkel és bértámogatással segíti a dolgozni kívánókat.

„Elsősorban munkaerőpiaci tanácsadást szolgáltatunk a Kossuth Lajos utca 45. szám alatt, a földszinti irodában. Aki pedig munkaerőpiaci tanácsadásban részesült, annak a későbbiek folyamán bértámogatásra is lehetősége van a Foglalkoztatási Osztály révén. Szeretnénk minél szélesebb partnerségeket kialakítani, azért is hívtunk a Foglalkoztatási Fórumba munkáltatói képviseleteket, mint az Ipartestület, a Vállalkozói Klub vagy a Turisztikai Kft., illetve a Szakképzési Centrum és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.” – tájékoztatta a Keszthelyi Tv-t  Vozár Péterné, a paktumiroda vezetője.