Közel 2 milliárd forintot nyertek balatoni fejlesztésekhez az Appeninn leánycégei (portfolio.hu)

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében az Appeninn két leányvállalatának, a PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft., valamint a Solum-Invest Kft. a Kisfaludy Balatoni e-kikötő fejlesztési konstrukcióban korábban benyújtott pályázata is pozitív elbírálásban részesült – derült ki az Appeninn közleményéből.

A balatonfüredi kikötő teljes körű felújításához összesen 999.963.232 forint pályázati támogatásban részesült a Solum-Invest Kft., míg a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztéséhez 999.921.306 forintnyi pályázati támogatást ítéltek meg a PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft. részére. A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint.

A sikeres pályázatok eredményeként megkezdődhet a Club Aliga üdülő területéhez tartozó, korábban elhanyagolt kikötő fejlesztése, amellyel a társaság célja, hogy megújítsa és bővítse a teljes balatoni vitorlásturizmus szempontjából komoly potenciállal rendelkező kikötőt. Ezzel párhuzamosan a balatonfüredi kikötő teljes körű felújítása is kezdetét veszi.

A turisztikai ingatlanfejlesztésekre a társaság az év elején frissített stratégiájában foglaltakkal összhangban nagy hangsúlyt kíván fektetni a következő években. Ennek első elemeiként valósulhat meg a Club Aliga, valamint a balatonfüredi kikötő megújítása is, amelyek a koronavírus-járvány okozta rendkívüli állapotok megszűnése utána társaság várakozásai szerint nagymértékben hozzájárulhatnak a balatoni turizmus fellendüléséhezés a társaság eredménytermelő képességéhez – írja a portfolio.hu.