Kóstolj bele a Balaton-felvidékbe! (izeselet.hu)

Jóféle borokért és sajtokért nem kell külföldre utaznunk, csodás ízek várnak ránk a Balaton legszebb vidékein. Videóiban borokat és sajtokat kóstolt az izeselet.hu. Egy falat Balaton, egy falat nyár. 

„A dörgicsei olaszrizling mindig tüzesebb, mint a Balaton-felvidék többi rizlingje” – nem tegnapi kijelentés, az biztos, hiszen egyenesen Márai Sándortól származik. Aki kóstolt már dörgicsei olaszrizlinget, az valószínűleg egyetért az állítással, aki pedig nem, annak pont kapóra jöhet a nyár utolsó hónapja, hogy meglátogassa a Pántlika Pincészetet. Videónkban a kulisszák mögé is belestünk.

Ha még nem elég a borokból – és miért is lenne –, akkor térjünk be a Skrabski Pincébe. „Minden borban ott van a csoda, a titka pedig az őszinteség” – vallják a pincészetben.

Nincs is jobb, mint egy mennyei sajttál egy palack minőségi bor mellé. Maradtunk a Balaton-felvidéken, és Vászoly felé vettük az irányt. A Vászolyi Sajtmanufaktúrában a tulajdonos, Reményik Kálmán mesélt karrierváltásról és a sajtkészítés rejtelmeiről. „Azt akarom, hogy a vevő többel menjen haza, mint egy darab sajttal” – ez a manufaktúra ars poeticája.

A cikk folytatása itt elolvasható.