Korzenszky Richárd fotóiból nyílt kiállítás Balatonalmádiban (balaton.vehir.hu)

dr. Korzenszky Richárd OSB tihanyi bencés perjel munkáiból nyílt kiállítás péntek este a Pannóniai Kulturális Központ és Könyvtár épületében. A tárlatot Szelényi Károly fotóművész nyitotta meg.

Szelényi Károly megnyitójában kihangsúlyozta, hogy a Teremtő létrehozta a természet rendjét s ebből a megfelelő időben kiválasztott pillanatokban készített fotókat tárja elénk Korzenszky Richárd. Majd felhívta a jelen lévők figyelmét a fotókon látható fényhatásokra: némelyiken a nappal váltja a sötétség, némelyiken pedig az éjszakát a pirkadat csodálatos színvilága.

Korzenszky Richárd elmondta, hogy első fényképezőgépég még elsős gimnazista korában vette, amikor is még az osztálytársai “Korzi”-nak becézték. Majd hozzátette, hogy számára fotózás életforma, és egyáltalán nem fotóművész, hanem autodidakta módon sajátította el fotózás mesterségét pontosan azért, hogy ne csak nézzek, hanem lássak – fogalmazott.
S valóban, nagyon kevés embernek adatik meg élete során, hogy a Balaton legszebb helyén a Tihanyi félszigeten immár 23 éve az apátsági szobájából készítsen fotókat a csodálatos Balatonról is. Richárd atya fotói felidézik a szerzetesi élet mindennapjait, csak úgy, mint a különböző évszakokban készített természetfotók és természetesen a Balatont. A közel 50 kiállított alkotást azért is érdemes megtekinteni, mert túl az esztétikai élményen a léleknek is jót tesz.

A tárlat megtekinthető 2017. szeptember 7-ig, h-p 10.00-20.00, sz. 14.00-20.00 óra között.