Kőröshegyen megkezdődött a tulipánszüret (turizmus.com)

A Somogy megye északi részén található Kőröshegy virágoskertjében április 24-ig több mint 300 ezer nyíló virág várja a kirándulókat. Ha a húsvéti ünnepnapok során nem is lesz ideális idő a szabadban tartózkodáshoz, április 24-ig biztosan jönnek majd olyan napsütéses napok, amelyek az M7-es dél-balatoni partján autózókat arra késztetik: térjenek le a sztrádáról és látogassanak el Kőröshegy virágos kertjébe.

 

Az észak-somogyi falu büszkeségének tartott szabadtéri gazdaság idén már a hatodik tulipánszüretre invitálja a színes virágok kedvelőit. A már 12 hektárosnál is nagyobb ültetvényen április közepén több mint 300 ezer virág bont szirmot, és várja az oda betérőket, a kimondottan oda kirándulókat – írja a turizmus.com.

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez, a további területeken folyamatosan virágoznak a változatos fajtájú és színű vázába valók. A kertgazda szakaszosan nyitja meg a leszedhető sorokat, így biztosítja, hogy a szüret teljes idején legyen elérhető virág a látogatóknak. A következő tíz nap során lehetőség lesz palántavásárlásra, továbbá helyi levendulakülönlegességekből készült kézműves termékek megvásárlására is.

A látogatóktól azt kérik, hogy miután a parkolóban kiszállnak, a gépkocsiból váltsanak túracipőre, és esős időben gumicsizmát húzzanak. A virágos kert hétköznap 10 és 18 óra, a húsvéti és az azt követő hétvégén 9 és 17 óra között várja a látogatókat. A felnőttek 500 forintos, teljes egészében levásárolható jeggyel, a gyermekek és a nyugdíjasok ingyen látogathatják a kertet.