Koronavírus: sorra mondják le a céges rendezvényeket – a Balaton is érintett (sonline.hu)

Hetek óta mondják le a vendégek az év végére tervezett céges rendezvényeiket. Egy részük puszta óvatosságból nem tartja meg bankettjét vagy összejövetelét. Leginkább a nagy, kétszáz fős rendezvények foglalásai maradnak el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megtiltotta a szakmai rendezvényeken való személyes jelenlétet.

A siófoki Spirit Café tizenkét vendéget befogadó rendezvényteremmel rendelkezik, s a tulajdonosok elmondása szerint éppen a kis létszámnak köszönhető, hogy őket még nem érte el a lemondások sora. Inkább szűkebb körű családi rendezvényeket tartanak itt, vagy tanfolyamokat. Nem úgy a szintén siófoki CE Plaza Hotelben, ahol ugyancsak több céges rendezvény elmarad, tájékoztatta a sonline.hu-t Tóth Gergely, a szálloda vezetője. Már hetekkel ezelőtt elkezdték lemondani a foglalásokat – mondta a szállodavezető. – Csak néhány rendezvény marad, de jellemzően csak a közepes méretűek.

Az egészségügyi szakmai rendezvények elmaradása érzékenyen érintette a siófoki Hotel Azúrt, ahol ez fontos volt a hétköznapi kapacitások kihasználására. Elmondták: korábban az volt a jellemző náluk, hogy szeptembertől november elejéig sok rendezvénynek adtak helyet, részben céges és részben szakmai szervezetek konferenciáinak. Olyanoknak is, amelyek a Covid-időszakokban elmaradtak. Természetesen egészségügyi szakterülethez kapcsolódóaknak is, de az ágazatban rendezvény-stop van, úgyhogy ez teljesen kiesett.

Ráadásul az év végi, decemberi vállalati rendezvényeket sem tartják meg elővigyázatosságból. Így a járvány előtti rendezvényszám 25 százaléka valósul csak meg ezen a télen.

A hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon is több év végi céges összejövetelt lemondtak inkább, nem kockáztatva a partnerek és munkatársak egészségét.