Koronavírus: siófoki szálloda és kulturális körkép (Siófoki Hírek)

Az egyik helyen meg tudták tartani a dolgozóikat, másutt kénytelenek voltak elküldeni őket. A siófoki kulturális központ munkatársai pedig a járványidő-szakban az időseknek segítenek bevásárolni. A Siófoki Hírek februári számában helyi körképet készített. 

Várjuk, hogy feloldják a szabadidős vendégek számára előírt korlátozást. Amennyiben lehetséges, szeretnénk márciusban újra üzemelni, hiszen vendégeinktől nap mint nap azt a visszajelzést kapjuk, hogy amint csak lehet, visszatérnének.

– mondta el a Siófoki Hírek februári számában a Residence Hotel Balaton szállodaigazgatója. Geiger Violetta kifejtette: a bezárást követő két hétben minden dolgozó takarította, javította, karbantartotta a házat, így nagyon sok olyan feladatra sor került, amely régebb óta húzódott vagy a folyamatos üzemelés alatt csak kapkodva lehetett elvégezni. Hozzátette: a zárva tartás időszakára is megtartottak minden dolgozót, igaz, csökkentett fizetéssel.

Tavasszal a dolgozóink megmaradtak, és kaptunk számukra állami támogatást. A nyár szerencsére jó vendégforgalommal telt, és nem tapasztaltunk megbetegedést sem a dolgozóink, sem a szállóvendégeink részéről. November 1-től le kellett állnunk, folyamatosan mondták vissza a foglalásokat, így támogatáshoz se jutottunk.

– fogalmazott a lapnak a Hotel Magistern Konferencia és Wellnesshotel szállodaigazgatója. Pártényiné Guzslován Tünde kifejtette: több mint 20 éve náluk dolgozó kollégáik nagy részét november elején elveszítették, segélyre jelentkeztek, vagy más területen, más városokban helyezkedtek el. 15-20 főt jelenleg is foglalkoztatnak ugyanis januártól felújítás zajlik. Bevételük jelenleg nincs, az egész éven át nyitva tartó szállodában 2020-ban három és fél hónapot dolgoztak.

Figyelembe véve az üzleti utazók elenyésző számát, szállodánk az üzemszünet mellett döntött, melynek ellenére valamennyi alkalmazottunkat meg tudtuk tartani.

– közölte a Hotel Yacht. Jelenleg, kihasználva a holtidőt, kisebb-nagyobb karbantartási munkálatokat végeznek. A csapat várja a mielőbbi nyitást. Remélik, a járvány az intézkedéseknek, illetve az egyre szélesebb körben elérhető védőoltásnak köszönhetően hamarosan enyhül, és ha bizonyos korlátozások mellett is, de rövidesen ismét fogadhatnak szabadidős célú vendégeket, valamint tarthatnak kisebb rendezvényeket.

„Online térben tervezzük a Siófoki Tavaszi Fesztivál megvalósítható eseményeit. Viszont a nyári hónapok nyitásának reményében a Belvárosi Zenei Estek sorozatait, valamint a Zene a Zöldben koncertjeit már valóban szabadtéren szeretnénk lebonyolítani.

– mondta a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója. Isó Edina szerint a pandémia első időszakában is előrelátóak voltak, mert ahogy „nyitott” az ország, azonnal reagálni tudtak rá, és a többi Balaton-parti településsel ellentétben Siófok rendezvényekkel teli nyarat mondhatott magáénak. A szakmai munka mellett november óta ismét a szociális ellátásban segítenek. Bevásárolnak, gyógyszerkiváltásban, postai ügyintézésben segítenek azoknak az idős, rászoruló városlakóknak, akik ezt igényelték. Azon kollégák, akik nem vesznek részt a szociális munkában, a karbantartást, felújítást segítik. A KIKK dolgozói jelenleg a teljes bérüket megkapják. Hozzátette: idén ünnepli fennállásának 45. évfordulóját a központ, s ez alkalomból többféle színes programmal, köztük egy nagyszabású kültéri kiállítással készülnek.