Koronavírus: rendkívüli tanítási szünet Balatonfüreden (balatonfured.hu)

A Balatonfüredi Református Általános Iskola és Óvoda egyik munkavállalójának pozitív korona-vírustesztje miatt szeptember 7-9. között rendkívüli szünetet tartanak az iskolában és az óvodában. Az intézkedés érinti a Mesevilág Tagóvoda két csoportját is, amelyek az intézmény felújítása miatt jelenleg a református óvodába járnak.

Szeptember 7-9. között zárva lesz az iskola és az óvoda, gyermekfelügyeletet sem biztosítanak – írja a balatonfured.hu.

A pozitív korona-vírustesztet produkáló egyébként tünetmentes, a református iskolában foglalkoztatott munkavállaló augusztus 26-óta betegszabadságon van, azóta nem járt az intézményben.
Rojtos Norbert az intézmény igazgatója azonban az egészségügyi protokollnak megfelelően, egyeztetve a járási hivatal népegészségügyi vezetőjével, az intézmény három napos bezárásáról határozott.

A következő napokban megtörténik az iskola és az óvoda valamennyi munkatársának tesztelése, ezek eredményének függvényében további intézkedések lépnek majd életbe.

Közben az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt. Kiemelték, az óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket – fűzték hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik – áll a közleményben.