Koronavírus okozhatta a 100 éves Bálint gazda halálát (sonline.hu)

Otthonának ajtajára kitették a piros karanténcédulát, a halálhíre után nem sokkal pedig a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg – írja a sonline.hu. A sokak körében népszerű Bálint György balatoni nyaralójában lett rosszul, előbb Siófokon, majd egy főváros közeli intézményben kezelték, de szervezete nem tudta legyőzni a tüdőgyulladást.


A Magyar Nemzet sajtóértesülésekre hivatkozva arról ír, hogy a 100 éves Bálint György szervezetét a tüdőgyulladás győzte le. Mint írják, a Pulitzer-díjas újságíró, kertészmérnök hozzátartozója arról beszélt, hogy Bálint Györgyöt négy napig a siófoki kórházban kezelték, a harmadikon végeztek koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután került egy főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabb tesztet végeztek, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt.

Bálint György mellett ott volt a felesége, aki még el tudott búcsúzni a párjától. Ekkor még maga sem tudta, hogy másnap értesítik: karanténba kerül, mert férje koronavírus-fertőzött volt – olvasható a sonline.hu-n.