Koronavírus: nem volt pozitív teszt a tanároknál Siófokon (sonline.hu)

A téli szünet befejeztével hétfőn rendben megkezdődött az oktatás a Siófoki Tankerületi Központ 146 intézményében és telephelyén.  Mindenütt fertőtlenítettek, kiemelten ózongenerátoros fertőtlenítéssel ott, ahol korábban több volt megbetegedés. 

A hétvégi tesztelésen nem találtak pozitív esetet a pedagógusok és az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók között – közölte a sonline.hu kérdésére Gruberné Kis-Pál Andrea, a Siófoki Tankerületi Központ vezetője. Kifejtette: tudomásuk szerint a középiskolák január 11-én térnek majd át a digitális tanrendről a hagyományos intézményi oktatásra.

A Kaposvári Tankerületi Központ is arról tájékoztatta a portált, hogy a téli szünetben történt fertőtlenítések és takarítások után rendben felvették a munkát mind a 111 intézményükben. Az év elején újra fertőtlenítő szállítmányok érkeznek az iskolákba – közölte Stickel Péter tankerületi vezető. Kaposváron is eredményes volt a hétvégi tesztelés, információk szerint sikerült kiszűrni pozitív eseteket, de elenyészően kevés számban.