Koronavírus: nem lesznek nyilvános rendezvények a siófoki városnapon

A koronavírus negyedik hullámának felfutása miatt több, Siófok várossá avatásának 53. évfordulójára tervezett programot elhalasztanak, másokat pedig szűk körben tartanak meg – jelentette be Facebook bejegyzésében a város polgármestere. 

Hosszú ideje és sok ember dolgozott azon, hogy színvonalas és minél több siófoki és idelátogató számára maradandó élményeket nyújtó rendezvényeink legyenek. Nem beszélve arról, hogy bizony nem is olcsó „mulatságok” ezek. És most itt állunk és dönteni kellett, hogyan tovább.

– közölte Facebook oldalán Lengyel Róbert. Siófok polgármestere hozzátette:  a járvány tombol, különösen a tömegrendezvények potenciális veszélyforrások. Nehéz döntéseket kellett meghozni, de a rendelkezésre álló információk alapján, a “józan ész jegyében, az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében és minden körülményt mérlegelve” megváltoztatták az eredeti terveket.

A művelődési központba tervezett „Jó tanuló, jó sportoló” díjak átadó ünnepségét későbbi időpontra halasztják, a Rózsakertben felállított Varga Imre szobor hivatalos átadóját nagyon szűk körben, de megtartják.
A szintén a művelődési központba tervezett „Mézeskalácsváros”, illetve a „Tarr Lajos 100” kiállítások megnyitóit publikum nélkül, de megtartják. A tavalyi és idei év városi kitüntetettjeinek az elismeréseket átadják, de közönség, családtagok és vendégek jelenléte nélkül. A rendezvény utánra tervezett ünnepi állófogadás ugyanakkor elmarad. Az első adventi gyertyát a kitüntetések zártkörű átadó ünnepségének záró aktusaként gyújtja meg Lengyel Róbert.
A korábban a programok sorába betervezett Zséda koncertet lemondják.
A karácsonyi hangulatot nem szeretnénk végérvényesen és ismét száműzni a városból, így a karácsonyi vásár, a díszítés, az ünnepi fények maradnak, de a vásárhoz kötődő „kiskoncertek” mind elmaradnak majd.
-fogalmaz a polgármester.
Azon rendezvények esetében, amelyek szűk körben kerülnek megtartásra, online közvetítést terveznek. A város hivatalos turisztikai facebook oldalán élő közvetítések lesznek, ott figyelemmel kísérhetik azokat az érdeklődők.