Koronavírus: itt vannak az újabb korlátozó intézkedések

A romló járványhelyzet újabb korlátozások bevezetését tette szükségessé – jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A március 8-tól életbe lépő szigorítások értelmében az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják. Az üzleteknek – kivétel ez alól az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak, benzinkutak – március 8-tól március 22-ig zárva kell tartaniuk. A Magyarország Kormánya FB oldalon megjelent hirdetmény:

“A kormány meghozta a legfontosabb döntéseket. A számok világosak, a tendencia növekszik. A harmadik hullám erősebb, mint a második.” A kormány által megkérdezett vírusszakértők, statisztikusok, orvosok határozott szigorítást javasoltak.

– jelentette be Gulyás Gergely. A miniszter kifejtette: a döntésben szerepet játszott, hogy a Magyarországon Európában az egyik legmagasabb a reprodukciós ráta.

Ha most nem zárnánk, akkor az újraindítás is későbbre tolódna. Azért kell most zárnunk, hogy mielőbb nyithassunk.

– fogalmazott. Elmondta: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják.  Emellett még arról is tájékoztatott, hogy az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják. Ez alól kivétel a patikák, az élelmiszerboltok, a drogériák és a benzinkút lesznek.

Hozzátette: március 22-ig minden szolgáltatás szünetel. Ez alól kivétel lesz a magánegészségügy.

Beszélt arról is, hogy a szabadtéri sportolás és munkába járás engedélyezett, ugyanakkor arra kérte a munkaadókat, ahol lehet biztosítsák a távmunka lehetőségét.

Elrendelték továbbá, hogy kötelező a maszkhasználat szabadtéren is az ország egész területén.