Koronavírus: bezárt a Siófoki Szakképzési Centrum (sonline.hu)

Hétfőtől digitális munkarend szerint tanulnak a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Technikum és Gimnázium tanulói.

Az oktatási intézményben az egyik pedagógus koronavírus tesztje pozitív lett, ezért a diákok, az oktatók és dolgozóik biztonsága érdekében a centrum operatív munkacsoportja úgy döntött az egészségügyi hatósággal egyeztetve, hogy 2020. október 19. és október 22. között átáll az intézmény a digitális munkarendre. Ez idő alatt iskola zárva tart, a tanulók otthon tanulnak. Az őszi szünet után, november 2-től már visszaáll a tantermi munkavégzés és oktatás is – írja a sonline.hu.

A napokban a Magyar Honvédség vegyivédelmi csapata elvégezte a Barcsi Szociális Központ fertőtlenítését. A munkálatokat először a fertőzött részlegen kezdték meg, aztán folytatták az épület többi részének teljes fertőtlenítését, beleértve az otthonlakásokat is, a gazdasági bejárót és mindent, ahol közlekedés zajlik. Koós Csaba polgármester tájékoztatása szerint jelenleg a dolgozók között 13 fertőzött van, 81 negatív és egy főnek nem jött még meg a teszteredménye, tehát úgy néz ki, hogy nem terjedt tovább a vírus. A bentlakók között is változatlan a megbetegedések aránya, 32 a pozitív és négy a negatív tesztek száma.