Koronavírus: Balatonbogláron csak arra költenek amire muszáj (sonline.hu)

Fegyelmezetten tettek eleget annak a kérésnek a balatonbogláriak, hogy maradjanak otthon. Az önkormányzat itt is segít azoknak, akik nem tudnak kimozdulni: bevásárolnak és ételt szállítanak számukra. De szájmaszkot is osztanak az önkéntesek. A városvezetés közben nagyon figyel a kiadásokra. 

Most nagyon körültekintően kell bánni a kiadásokkal – mondta el a sonline.hu-nak Mészáros Miklós polgármester. Hozzátette: csak arra költenek Balatonbogláron, amire muszáj. Ennek a döntésnek áldozatául estek a civil- és sporttámogatások is. Újra kell gondolni az egész életünket. Ez már szállóige lesz lassan, hogy nem fogunk már úgy élni, mint eddig. Ezzel sajnos számolni kell, ennek ellenére nem mondtunk le teljesen a nyárról – fogalmazott a városvezető.

Balatonboglár több száz maszk készítésével bízta meg a városban élő varrónőket, hogy az önkormányzat biztosíthassa azoknak, akik kérik. Van egy tizenöt tagú varróbrigádunk, akik ebben a munkában részt vesznek – mesélte Mészáros Miklós. Egy közösségi oldala is van ennek, mert mindenki aki részt vesz benne, hasznosnak érezheti magát. Óvónőink is vállalták a varrást, így ők is aktívan töltik az időt, most, hogy nincs nyitva az intézmény – tette hozzá.

A sonline.hu tudósítása szerint nem csak az idősek zárkóztak be a városban hanem a fiatalabbak is. S mivel ez az elzártság már negyedik hete tart, egyre nehezebben viselik. Kapun keresztül, de sokat beszélgetünk az idősekkel – mondta Némethné Hegyi Bernadett önkormányzati képviselő. Hozzátette: volt olyan idős ember, aki azt mondta: nagyon örül, hogy végre valakivel beszélgethet, mert már hetek óta nem találkozhatott az unokáival és magányos.  Némethné Hegyi Bernadett önként vállalta, hogy részt vesz a mosható maszkok kiosztásában. Naponta nyakába veszi a várost és elviszi a védőeszközöket azoknak, akik igényelték az önkormányzattól. Első ciklusát kezdte megválasztása után, s elmondta: nem is sejtette, hogy ilyen feladata is lesz rögtön az első fél évben.