Korlátozzák a teherforgalmat a 82-es úton (Frissítve!)

Fontos változás, hogy a 82-es főút Veszprém megyei szakaszán a preventív korlátozást 13 órakor feloldották, vagyis a 7,5 tonna feletti járművek újra közlekedhetnek ezen a főúton is.  Veszprém és Bakonyszentkirály között az intenzív havazás miatt rendelték el a korlátozást a reggeli órákban, a teherjárművek a 83-as főúton Városlőd és Pápa felé kerültek.


Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: több menetrend szerint közlekedő autóbusz is balesetet szenvedett Veszprém megyében a keddi havazásban. A 77-es úton Tapolca és Monostorapáti között, Hegyesdnél összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi. Az autóban utazó két embert a mentők kórházba vitték, a busz 19 utasa nem sérült meg.
Külsővaton egy autóbusz villanyoszlopnak ütközött reggel kilenc óra előtt, az oszlop kicseréléséig mintegy ötven háztartásban szünetel az áramszolgáltatás – tette hozzá a szóvivő.
Szintén ebben az időszakban Pécsely és Barnag között, valamint a 73-as főúton Veszprém és Csopak között is letért az útról egy-egy menetrend szerinti autóbusz. A járműveket a tűzoltók vontatták vissza az úttestre.