Körforgalom létesül Keszthely és Cserszegtomaj között (Balatoni Krónika)

Körforgalom épül a 71. főút elkerülő szakaszán, a Keszthely és Cserszegtomaj közti, úgynevezett Rezi úti csomópontban. Ennek oka, hogy az útkereszteződés tervezése óta alaposan megnőtt a forgalom az elkerülő úton, s a két település között is. 

A kezdetektől próbálják elérni a változást, ám azt az eredeti projekt nem tette lehetővé. A csomópont biztonságossá tétele most megvalósul, a közlekedési államtitkár elrendelte az útkereszteződésben a körfogalom kiépítését, annak tervezését – idézi Manninger Jenő országgyűlési képviselő által a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondottakat a Balatoni Krónika közösségi oldala. Hozzátette: az építési munkálatok a szükséges előkészítéseket követően várhatóan jövő tavasszal indulnak.

Nagy Bálint Keszthely alpolgármestere azt hangsúlyozta: minden szempontból – turisztikailag és gazdaságilag – fontos, hogy a Keszthely városának, a térségnek megfelelő legyen az infrastruktúrája, a közlekedés terén ez különösen lényeges. S ehhez természetesen a biztonság is szükséges. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a helyen körforgalom létesül.

Bartha Gábor Cserszegtomaj polgármestere pedig arról beszélt: sokan kérték, hogy tegyék biztonságosabbá a csomópontot. Fontos, hogy ez megvalósul, hiszen a biztonság mindenkinek az érdeke.